Saturday, September 20, 2008

Google n Santai...

...

Google……the best employer, why?


This is probably the reason why Google wins the title of “Best Employer” several years running.
Google is said to be the dream job of a lot of people.

We already knew that working for Google had certain advantages, but, believe me, this giant of the search motor takes the welfare of its employees seriously … as shown by this decompression (stress) capsule that is impermeable to sound and light . . .




Moving around: A slide allows quick access from different floors . . . There are also poles available . . . they are similar to the ones used in fire stations .



Food . Employees can eat all they want from a vast choice of food and drink ..



Work Station: Each employee has at least two large screens .
There are 4-6 ‘Zooglers’ per office .



INOVATION: Large boards are available just about everywere because ‘ideas don’t always come when seated in the office’ says one of Googles managers



LEISURE . Pool tables, video games etc . are available in many areas ..



Communication . . On each floor, there are private cabin areas where employees can attend to personal affairs .


Technical Support: Problem with your computer ? No problem . . . Bring it to this area where drinks are available while it is being fixed . . .



Health: Professional masseurs (eusses) available .



REST . . This room provides massage chairs that you control . . . while you view relaxing aquariums . . . . !!!



Ambiance . . There are many books in this library . . . even some about programming !!

p/s: dengar2, kat Malaysia pun ada tiru konsep ni lebih kurang. Tak silap aku DiGi Malaysia..




SANTAI...




Lawak 1

Sorang husband balik dari outstation dgn mata lebam kiri dan kanan.. Bila bini
dia tanya, katanya... masa kat escalator airport, sorang awek cun berskirt di
depan dia. Elok je depan mata dia, skirt awek tu tersepit gak kat celah ponggong
dia, so, dengan baik atinya, dia tarik le.... so, awek tu bengang, terus tumbok
dia...

"Debuk" lebam nombo 1 kat mata kanan. Dalam ati dia kata... 'mungkin awek ni
marah sbab aku tarik kain dia tadi'...so, dia pun tolak le balik kain tu
masuk... dan seterusnya "debuk" untuk lebam ke2 di mata kiri...

Kesian... kan? dan lepas husband ni abis bercerita, idung dia plak berdarah dan
patah kerana ditumbok oleh bini dia sebab baru tau laki dia menggatal...





Lawak 2


Ada 3 orang budak bersembang pasal cita-cita dia orang....

Lina:ko dah besar nak jadi apa?

Ah chong: saya da besa nak jadik Superman woo

Lina: saya dah besar nanti jadik supergirl

Ahmad:(Sambil korek idung) Saya nak jadi supermarket... macam-macam ada....




adios amigos~


...

20 comments:

Titicaca said...

kalo kat msia opis camni ..enthalaa...aku rasa tempat tido tu mmg penuh laa...produktif ? errr..kurang pasti hahaa. maklumla..kita musti gunakan emudahan yg ada..

debikdebuk said...

titi:
nak kerja sini kena tinggi disiplin.. kalau aku... mesti dapat memo sesaja dari google tuh.. hahahhah...

iNsaN BiaSa said...

mmg best environment n facilities cmtu..n mmg bgs kalu ade company yg cuba praktikkn..tp kalu disiplin pekerja xkuat..asyik nk mengular je..jwb nyaa..company pn lingkup..huhuu

debikdebuk said...

insan biasa:
tu la.. kat Malaysia takleh ni..

artisticklytouch said...

Orang Malaysia nak diberi kemudahan macam tuh? erk..tunggu seratus tahun lagi

Jard The Great said...

errrrrrr... korang tahu tak? google nak buka branch kat mesia.. =p

Ayaq masak said...

oh aku mau keja kat gugellllll~

Tie said...

Wah..bestnya ofis macam tu..macam main2 je tgk gelunsur tu..tapi kalau dgn berbaju kurung camna rupanya,yek..hi hi..

Mr PenyuBiru said...

wah! bestnyer! kalu opis aku tiru konsep cenggini..alangkah indahya hari² yg dilalui..hehe..

debik, mata ko ke yg lembam tu? ko debik mata ko sendiri ek? hehe..

debikdebuk said...

artis:
aku pun tak condifent je kalau buat kat Malaysia nih...

jard:
Tau dah.. kat belakang umah aku.. hhahah..

ayaq:
abis study nanti jumpa aku.. aku ada kabel...

tie:
kalau baju kurung kena pakai seluar track dalam tu.. hahhaha

penyu:
best la ko.. kang kerja syif dari pagi sampai malam kang. dah ebst sangat..

mata tu mata penyu yang mendarat kat belakang umah aku. aku ingat dia bertelur..rupanya dia berak.. hampehh...

weAr said...

kna btulkn mindset org mesia dulu..

ad3ck said...

tempat kerja ku kalau buat macam google buat tuh, mmg ku tak buat kerja langsung laa ahahhahaa.

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

kalo camneh mmg tak balik umah la

isuhangat said...

bro,lagi manis kalau post yang ditulis diberi kredit kepada blog asal :)

Jard The Great said...

isuhangat... waa...debik tak acknowledge sumber entry nih.. hehe..

Masy said...

fuh klu opis aku camni, alamatnye hari2 OT pon takpe hahahah~

Ayu said...

best gilerr .. memang betul la yer opis nya googole macm itu rupanya yerr..
syioknyaaaaaaa

ghimau said...

HUhuhu memang gempak la :)

intan zura said...

perghh
kalau tempat keje aku cmni
setiap hari keje pun takpe
hiksss

Anonymous said...

reported most people will payback their loans in time and lacking fees and penalties
A top unsecured debt aid organization is trying the numerous people today looking at them all meant for assistance about payday advance debts in order to 2x this kind of. credit card debt charitable organization states that all-around purchased that temporarily, big awareness mortgages 2010. The aid organization reveals a couple of years back the quantity of customers with them seemed to be minor.
szybka pożyczka
kredyty pozabankowe kielce
kredyty bez bik
pożyczka na dowód
proszę kliknij

http://szybkapozyczkaonline.com.pl
http://pozyczkanadowod24.org.pl
http://pozyczki-prwatne.org.pl