Monday, September 15, 2008

Tahniah Pada Pemenang....

...

Assalamualaikum...


Maka dengan ini berakhirlah sudah teka-teki-teka-tekuk. Terima kasih kerana sudi menyertainya. Dengan ini juga, aku nak umumkan kepada semua pemenangnya... jeng jeng jeng...

Jawapan bagi soalan teka-teki ini ialah..... tengok pada gambar2 ini...





Dan jawapannya ialah 'B'..!!!! Pemenangnya pulak... Si Penyu ni.. (naper la dia ni yg menang...)
Terpaksalah aku kirim hadiah yang tak seberapa tu pada dia... Yang aku peliknya, dia sorang je yg jawab betul walaupun slogan dia hampeh nak kenakan aku.

Tahniah pada pemenang. Hadiah akan diposkan kepada anda secepat mungkin. InsyaAllah akan ada teka-teki seterusnya... Jadi, yg lain leh cuba lagi k..



Tahniah Penyubiru...


Oh ye... selain dari pemenang utama, ada satu anugerah khas juri. (tapi xde hadiah la...) beliau dipilih kerana mempunyai ciri-ciri utama seorang 'BONAMA' berdasarkan slogannya... Tahniah kepada ad3ck... hahahha... (dia yg cakap ko BONAMA tau!!!)



Tahniah ad3ck...




adios amigos~

...

19 comments:

Mr PenyuBiru said...

Alhamdulillah..kemenangan ini adalah kejayaan anda seme.Saya mengucapkan ribuan timer kasih kepada my fans kerna tak putus² menyokong saya dari belakang.Tanpa anda siapalah aku.err..nerveous tak tau nak cakap ap.err..saya tak sangka saya menang pada malam ini.pada yang lain,anda bukannya kalah,cuma anda tidak bernasib baik sahaja.Semoga dgn kejayaan ini akan memberi semangat kepada saya utk terus suksess dlm bidang yg diceburi.oh ya,tidak lupa juga kepada penganjur kita,debik(apsal aku rasa cam ko tak suke aku menang jer hah..) kerna dgn bebesar hati menganjurkan pertandingan berprestij ini.cantik piala ko kasi aku(sambil genggam penumbuk) hehe.. oh ya,sebelum terlupa,hadiah tu kalu bleh hantar pakai pos laju yer.tak sabar saya nak menerimanya.muahahaha..

debikdebuk said...

penyu:
Hai, dah menang pun kerek lagi ek... aku nak pertimbangkan supaya sapa2 yg dah menang peraduan takleh masuk dah peraduan seterusnya. leh tak? ahhahahahhahahahhahah...

Mr PenyuBiru said...

laa..mane bleh camtu.tak de kebebasan media lah camtu.hehe.. tapi depends hadiah la,kalu hadiah sama,aku tak join pun takpe.hehe..

Jard The Great said...

hahahahaha...klakarnyer!

Titicaca said...

INI TIDAK ADIL!!!!!

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

weyyy
wat lg satu
tak aci betul!

saya said...

hah!!!! saya tak memang?? owhh tidakkkk.. debik, saya tak kira, nak jugak2 hadiahh

ad3ck said...

penyu, debik tak suruh pun ko bagi ucapan ehehe. Ah neh mesti penyu ade gambo tuh. dia google la tuh agaknye (aku google tak jumpe). pe pong tahniah.

yang ku tak puas hatinye sekarang, kenapa tiada hadiah untuk aku???? penat ku rekacipta ayat tuh, anugerah bonama yang ko bagi??? err tp mmg betol pong bonama ahahaha.

Mr PenyuBiru said...

aku google pun tak jupe gak dowh. last² aku bantai jer..hehe..

achik said...

cheh.. lenkali aku nak buat ayat BONAMA gak la.. teka salah pun dapat award.. ahahaha.. ;p

NONIE AZIZ said...

Debikkkkk...ko ni apsal bagi penyu menang penyu tu bukan reti hargai hadiah tu...ko bagi jelah aku hadiah tu...A ngan B tu dekat-dekat jer....

Mak Su said...

wah, ada tekateki!! ter-misslah. tapi award utk adck tu lagi dahsat ler... terkesima menengoknyer

Masy said...

aku nak jawab B laa tu tertaip D hahahha. eleh kereklah penyu *sambil membuat contengan vandalisme kat cengkerang beliau*

Ayaq masak said...

Ahhhhh saye protes!!! *conteng penyu punya cangkerang*

Titicaca said...

nak conteng gak cengkerang penyu..sambil bagi flying kick..hiyaaaaaaaaaaaaaaaaa..

debikdebuk said...

...


Nampaknya ramai tak puas hati dengan kemenangan penyu ni. Kontroversi.... hahahah..


...

Mr PenyuBiru said...

arghhh!.. ape salah aku? aku cuma jawab B dan bagi slogan yg menarik je. itu jer. arghh..ape salah aku.naper biler aku menang seme tak puah hati.kalu korang tau ape hadiah nye,tentu korang akan cakap "sib baik aku tak menang..." hehe..

debikdebuk said...

penyu:
tapi aku dah tukar hadiah kan??? hehhehe...

ad3ck said...

nak buat top komenter tuh kat sini.
Tapi tang blog url tuh ko masukkan 'debikdebuk.blogspot.com' jangan masukkan 'http://debikdebuk.blogspot.com/'. 'http://' tuh tak payah.