Tuesday, November 04, 2008

Peringatan... "Keystroke"

...


For your information……...be careful

HATI2 KALAU MEMAKAI PC DI TEMPAT UMUM (SEPERTI INTERNET CAFE, DLL...)
CEK BELAKANG PC DAN LIHAT APAKAH ALAT INI ADA DI BELAKANG PC, BILA ADA, JGN PAKAI PC ITU!!!!





Alat ini dinamakan Keystroke. Ia dicucuk di hujung cable keyboard yg terhubung ke PC, ini digunakan untuk menyimpan semua data yg telah diketik oleh keyboard itu...

Kebanyakan ini dipakai di Internet kafe, pameran, hotel Dan lapangan terbang. Maka berhati2lah terutama anda yg menggunakan Internet di tempat seperti itu untuk mengakses account bank online atau site penting lainnya.

Setelah anda masuk ke account bank, Dan setelah selesai, meninggalkan PC, itu akan dgn mudahnya untuk membuka account itu kembali dgn apa yg sebelumnya anda ketik, yg telah
tersimpan di dlm Black Device.

Jadi, sebaiknya anda periksa dahulu PC jika Ada sesuatu yg mencurigakan di belakangnya sebelum menggunakan Internet di tempat umum untuk mengakses site penting

Semoga informasi ini berguna untuk anda semua.. Dan mencegah terjadinya hal2 yg tdk diinginkan dan sampaikan kepada sahabat handai.

Wallahua'lam…………….

Rujukan :
isuhangat




komen aku: Giler la sekarang ni. Macam2 cara nak scam org. Err.. kat mana ada jual benda nih?



adios amigos~

...

15 comments:

Mr PenyuBiru said...

sejak biler blog ko jadik blog berinfomasi lak ni. hehe

Mr PenyuBiru said...

aku musykil pasal kesahihan citer ni. tapi takpe,nnt ku tanya pakcik google.

lagi satu, buat ape pakai device kalu dah ade software keystroke.install jer software ni, seme aktiviti yg berlaku kat pc tu akan direkodkan.

Mr PenyuBiru said...

a'aa..memang ada la bende ni.

rujuk sini

http://www.tbotech.com/key-katcher.htm

huhu. sib baik ku tak suke online guna pc orang lain.

Jard The Great said...

waaa...rajin plak en penyubiru nih buat research..

ooo....pandai plak en debik buat n3 yg berinformasi..tahniah!! nko bijak rupenyer.. hehe..

Masy said...

ko mengakibatkan penyu mnjadi bgitu berinfo plk sbb siap cari kat gugel ehehehe

Mak Su said...

terima kasih beritahu :)

kakLuna said...

mula2 td cam x caya je ada bnda ni (mungkin ada cuma x caya bentuk camtu sbb kat cpu opis ada gak device bentuk lebih kurg camtu iaitu adapter mouse/kboard ps/2 ke usb)


tp sbb en.penyubiru dh tanya pakcik gugel..so terpaksa percaya lah...hehehe

blackpurple @ jowopinter said...

Sangat bagus dan imformatif entri kau kali ini.... Terima kasih. :D

debikdebuk said...

penyu:
aku dah insap... aku ingat mengingat antara kita semua...

akhirnya ko percaya gak eh..

aku rasa device ni kalau salah guna abis la..

jard:
aku memang bijak, kacak dan segak.

masy:
kira aku dapat la mengajak penyu ke arah kebaikan..

kakluna:
macam2 bentuk ada sebenarnya. bentuk cerek air, bentuk pasu bunya, bentuk cengkerang penyu pun ada.

blackpurple:
sama2.. aku dah insap..

theconfused said...

huhhh.... baguih btoilaa.. nak join majalah3 ke?

Jard The Great said...

poyonyer jawapan dier. Hahahaha...

Insaf kunun!

ad3ck said...

terima kasih kerana bagi idea >:)

Boo-lah said...

ingatkan infotainmen lagi.. rupa2ya ini bukan cobaan.. tapi betol2..! bahaya! bahaya!

su said...

laaa yeke..xtaw lak haku...

betul ke x ni? haku kan antara manusia2 yg jujur dimuka bumi neh!
huhuhu!

su said...

owhh...betul rupenya(stlh tpandang komen penyu yg mengatakan itewww betul!) hikhik!