Wednesday, November 05, 2008

Info Berguna Lagik!!!!

...

Dari blog Health-Tips,

Beware of KARPAL SINDROM for computer user

For you always worked by using Computer, Offence in the use MOUSE everyday,
Will result to KARPAL SINDROM! USE MOUSE NICELY AND TRUE!
Patient 's Surgery With CARPAL SYNDROME








How to avoid KARPAL SINDROM?









Hand exercise's















Komen Aku:
Dalam korang memblog ni, kena la hati2. Aku dulu masa tgh giler game 'Call Of Duty 4", pernah 4 hari takleh genggam tangan. Tangan rasa lemah je. Maybe sebab benda ni la. Alhamdulillah, pastu ok. Tu pun sebab game tu dah abis main.



Lagi satu, ni bukan Karpal Singh yang bagi nama penyakit ni tau!!!!



adios amigos~


...

16 comments:

umi ameer said...

eeeewwww, geli tengok gambar tu...
aku mmg selalu lengoh tangan bila lepas memblog.. heheh..
apa maknanya tu?
less work, more blog,kan?

debikdebuk said...

umi:
mungkin la tu... hehehehe...

iNsaN BiaSa said...

ouchh..!!ngeri giler....pe lg kwn2..meh la kite xcercise...1..2..3...2 lagi...hehhee

debikdebuk said...

insan:
ye, i exercise, it's good for me, it makes me strong, as you can see...

Boo-lah said...

uih.. cenggitu pulak..! aku rasa meja aku ni tak sesuai la nak letak pc.. tangan aku masa menaip macam posisi wrong tu..

ada sapa2 nak hadiahkan aku meja baru?

kakLuna said...

nih boleh wat business ni...cipta lapik tangan yg leh elakkan sindrom tu ...

theconfused said...

karpal syndrom tuh jadik lagu mana?? adeii.. malas nak tanya pacik gugel

Jard The Great said...

errrrrrrrr....dok fikir lama nih..

berinformasi ker entri nih???

LoL

wear said...

urgh..

bleh cayer ke bnda ni? :P

Mr PenyuBiru said...

hmm... naper kaler tangan lepas jahit tak sama ngan masa bedah. cam tangan palsu je.

tak pernah dgr lagik sindrom ni.nnt ku tanya pakcik gugel.

Mr PenyuBiru said...

wokeh! confirm maklumat ni betul!

ekceli carpal bukan karpal . carpal is medical term which refers to the wrist.

kalu nak info lebih, cekidout sini

http://www.arc.org.uk/arthinfo/patpubs/6008/6008.asp

sini

http://doctorsurgerycenter.com/blog/?tag=karpal-tunnal

sini tuk versi indon

http://ormond78.multiply.com/journal/item/15

dan sini.. err yang ni bukan

http://www.karpalsingh.net/ksnews/



apsal asyik aku jer kena follow-up n3 ko ni. huh!

Jard The Great said...

hahaha. Aduss, knp aku rasa komen en penyu lg brinformasi brbanding n3 neh?

zino said...

ehh bahaya jugak tu..

ada satu advice yg den nak minta tolong ni..utk angah dan Evi di US sana tu..

ad3ck said...

ouch. klu peha ayam, bahagian yg di keluarkan tuh la yg paling sedap ehehehehe.

theconfused said...

sedap e ad3ck?? tuh nerves je... tak sedap langsung!!.. hahahha

su said...

ushhhh dasat gak ek biler tgk gambar kat atas tuh! huhuhu!