Thursday, March 29, 2007

Orang Bodoh & Orang Pandai

Orang bodoh = pakai credit card sampai maximum, lepas tu takleh bayar (berlagak macam org banyak duit!)
Orang pandai = pakai credit card tapi orang lain bayarkan (pakai kad klon la tu!)

Orang bodoh = ada motor tapi gi kerja nak naik LRT jugak (kes suka 'bergesel'la ni)
Orang pandai = takde motor, takde kereta, takde LRT tapi ada otak (kes suka numpang kereta or motor kawan tapi tak reti nak hulur duit minyak!)

Orang bodoh = company dah sediakan nescafe, milo, biskut bla bla bla tapi gi minum gak kat cafeteria kena bayar plak tu
Orang pandai = tak minum kat cafeteria tapi company punya nescafe, milo, biskut bla bla bla angkut bawak balik !!!!

Orang bodoh = beli suratkhabar sebab nak tengok nombor ekor je pas tu buang
Orang pandai = orang yg tunggu org bodoh buang pas tu dia kutip... dapat baca semua sekali wo

Orang bodoh = kentut kuat2 kat office pas tu bangga ngan baunya
Orang pandai = kentut senyap sunyi (takde bunyi) baunya... boleh buat otot kejang! penyu pun koma sekejap! pas tu bermati-matian salahkan member sebelah. Guess sapa member sebelah tu?...sibodoh yg kentut kuat tu la!)

Orang bodoh = ada masalah cerita kat orang pandai
Orang pandai = dengar masalah orang bodoh pastu cerita kat orang bodoh yang lain, pas tu membodohkan orang bodoh tu...jadinya orang bodoh (singular) yang pertama tu jadi bodohs (plural)


Ada lagi...tengok kat bawah









Orang bodoh = orang yg buang masa baca cerita ni! (kalau tak buang masa, tak bodoh la tu)
Orang pandai = saper yang entry cerita ni... hahahah aku la tu...
jadi yang mana satu pilihan bijak?
pandainyeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

15 comments:

lindosh said...

huwaaa.. *dush2 dush debik.. aku pandai Lah ngeh ngeh ngehhh

ween said...

orang bodoh = bukan aku
orang pandai = aku lah sebab baca entry ko yang ntah apa apa ntah ni!!

ad3ck said...

cheh. elok sangat la kenekan orang cenggitu. ikon ym: :-w.

Mr PenyuBiru said...

Orang bodoh = buat n3 ntah ape2
Orang pandai = tinggalkan komen yg membina dan menyedarkan orang bodoh tu.

Orang bodoh = pantau blog orang.
Orang pandai = buat blog utk dipantau.guess sape yg pantau tu..orang bodoh tu la.. muahaha..

don hat piling key! hehe..

Masy said...

Orang bodoh = orang yg buang masa baca cerita ni!
Orang pandai = org yg x baca dari awal tp terus skip ke ayat terakhir, aku la tu :p

debikdebuk said...

lindosh:
ye la, ye la... ko pandai...

ween:
ye la, ye la... ko pandai...

ad3ck:
aku gurau jer...ikon ym: :&%^#$%^ (tau tak ikon apa ni?)

penyu:
orang bodoh:kata orang pantau blog dia
orang pandai:buat2 kononnya memantau blog orang bodoh tu.

heheheh no hat peling. bagambang.. (apa maksud ni hah penyu? main sebut jer)

debikdebuk said...

masy:
ko pandai...

kakLuna said...

ish..ish..apa ckp bodoh2 ni?Tuhan marah tau..:P

ILA said...

Sabor jer ler......
anywy SALAM MAULIDUL RASUL:)

Mr PenyuBiru said...
This comment has been removed by the author.
debikdebuk said...
This comment has been removed by the author.
debikdebuk said...

kakluna:
astagfirullah...betul tu... bagi aku la... orang yang bodoh tu just hidup menyusahkan org lain macammmm.... G.W.Bush, mat rempit dan penjenayah yang tak insaf.. maka dengan itu aku sangatlah bla,bla,bla...then kita perlu bla, bla,bla,bla... dosa tau dan aku pun bla,bla,bla...kerat je..bla,bla... penyu tu kan..bla,bla...dan bla...

ila;
err...salam Maulidur Rasul...


whoi!!!! sapa yang main delete2 comment nih!!!???? aku fire kang!!!

weAr said...

lol..me bodoh..

blackpurple said...

Ini entry pasal apa ek..? Aku tak baca pun..ha ha ha..

debikdebuk said...

wear:
ko baca ke wear?

blackpurple:
aku pun tak baca. Main letak je dalam blog.