Thursday, March 15, 2007

Anakku Sayang......


Ni baby aku semasa masuk wad.


2 hari pastu, Alhamdulillah semakin sembuh.


Baru2 ni mak aku datang rumah aku. Mak aku kasi duit buat belanja anak. Aku pun beli benda ni...

Ni la termometer. Siap dengan teddy bear lagi. Kebetulan ada offer. Aku beli benda ni ganti termometer digital yang lama. Termometer ni dapat result dalam 3 saat jer. (yang lama tu 2 minit)

Sejak anak aku demam teruk baru2 ni, buat aku selalu risau. Ni gambar setelah aku meng'punk'kan rambut anak aku.

26 comments:

Mr PenyuBiru said...

nanti bleh lah aku pinjam termometer tu yaa.. aku pun ade gak,sama ngan yg ko punyer yg lama tu. 2 minit baru dpt result.2,3 kali jer guna pahtu dah x guna lagi.pasal Alhamdulillah,anak aku dah jarang demam and panas badan. tiap2 pagi aku akan bagi dia makan scott emulsion and vitamin c appetton. mencegah lebih baik dari mengubatinya.

debikdebuk said...

Ni yang aku suka ni... Aku suka bila blogger lain beri pendapat dan pandangan pasal baby ni. Aku xtau sangat. So, thanks mr.Penyu....

Titicaca said...

apiz punk...

Titicaca said...

macam pernah tengok je gaya ko pegang termometer tu..tapi di mana ya????

debikdebuk said...

titicaca:
nauzubillah..jangan la jadi punk betul2. Nanti aku pelem'punk' kang!!
Pernah tengok ker? Aku tak perasan pulak...

kakLuna said...

aku pun tak pakai termometer..anak demam, jelum air asam kat pala dia,then bg ubat klinik dah..

ada gak bg vitamin C CHAMPS..ari tu beli kat Watson ada diskaun..

debikdebuk said...

kakluna:
nanti aku try. Huihhh...ko ada kawan dengan omputeh yek kakluna. Tu Watson tu sapa? Ke orang sarawak si Watson Nyambek tu?

Lan Rambai said...

ibu jari bercincin sapakah yg pegang jangkasuhu tu debik?

ad3ck said...

ala normal per anak demam. selalunya kalau gigi nak tumbuh. hehe cam ade anak je aku neh.

aku pong cam penah tgk gaya pegang ngn cincin tuh. mesti saper yang mula2 sekali wat cara tuh hensem dan bergaya kan?

debikdebuk said...

Pandai la ko.... heheheh...

Aku memang tiru mamat sorang ni. Aku suka tiru benda pelik...

lindosh said...

wah berambut punk anaknye.. caya lah ekeke

debikdebuk said...

biasa la...bapak dia pun punk...
Mak dia err...tak punk...

tedungS said...

ish ko ni, kesian budak tu ko buat rambut die. aku pun jap lagi nak buat kat anak aku lak

matchip2 said...

Aku pun...

13may said...

punk okeh...jgn mawi dah ler:D

debikdebuk said...

tedungs:
aku buat bergambar je.. pastu aku botakkan terus...

matchips2:
jangan la buat macam tu

13may:
aduh saliha....

zino said...

si kecik masuk wad kesian nya.. dah baik ke dia..

debikdebuk said...

zino:
dah ok dah.. Alhamdulillah...

blackpurple said...

Huh...anak pun kau nak jadikan oltroman ke debik... he he he..

debikdebuk said...

blackpurple:
melentur buluh biar dari rebungnyaa...

edyan7 said...

siannya...siap masuk wad lagi tu... anak aku tgh demam ni... sama la ngan penyu..anak aku makan vitamin c appetton tu... ok tapi aku yg tak ok sbb asyik lupa je nak bagi...heheh... pas ni nak bagi secara konsisten...

aku dah soh hubby aku baca entry ko ni... nampaknya usul aku untuk mendapatkan thermometer ala-ala ko punya tu akan diketengahkan dalam budget 2008...heheh...berkenan dia... terima kasih debik untuk entri yg amat bermakna ini...hehehe

debikdebuk said...

edyan7:
sama2... budget tu ada tak bonus untuk aku?

razlizahazleen said...

bila dia besar,mungkin akan tumbuh punk mcm gambar ultraman bapak dia..mungkin kah?

(gambar second tu gaya senyum menggoda dia ek?curikk yer debik gambar tu..)

debikdebuk said...

lizaleen:
Segalanya mungkin....

ween said...

teringat masa nia masuk wad... demam dia cecah 40dc.. The MO sampai marah kat aku apsal bawak anak lambat.. takut lah aku masa tu.. nasib lah baik tak de apapa.. alhamdulillah, sekarang dah kurang demam2..

eh, teddy bear tu brapa sen??

debikdebuk said...

bahaya ooo....
teddy tu dtg sekali dengan benda alah tu. RM139.