Sunday, October 12, 2008

Hari Raya 2008

...


Assalamualaikum semua... Selamat Hari Raya... Terima kasih pada blogger yang menghantar kad raya pada aku n titicaca. Akhirnya mabuk ketupat dah hilang, jadi ni la post raya aku...




Daging ayam yang menjadi mangsa kami untuk dijadikan sate... yum yum...




Hubby titicaca sedang bertungkus lumus...




Ni la rambut raya aku n anak aku... kali ni aku tak blurkan gambo muka aku...




Kami buat tahlil untuk Allahyarham Ayahanda kami serta
keluarga yang telah meninggal dunia. Al-Fatihah...




Ya Allah, tempatkanlah mereka di kalangan orang-orang yang beriman... Amin...




Wife nombor satu aku dan anak aku…




Hartawan dan dermawan yang makan di pinggan,
minum di cawan...




Mintak ampun dangan mak. Banyak dosa oooo...




Hartawan dan dermawan yang memberikan bantuan Hari Raya...




Aku n anak aku... Jangan la jadi Mat Rempit.. Amin...




Mak aku n titicaca bersama Shafiqah (anak sedara kami)
Mak aku masak rendang dgn fire je kat daging rendang tu. 5 minit terus masak...
Amazing Mak...



Pose untuk program raya "Salam Lebaran Planet Zargus"



Titicaca nak fire rasakser yang sedang melintas kat depan dia.. padahal abang aku yang sedang melintas.. salah faham jer.. xde sapa terasa hati...
titicaca mmg gitu.. sentiasa alert kerana musuh ada di mana2...
dialog aku lak, "kenapa dgn dia nih? kenapa? apakehey?"



Hiyahhh... pose istimewa buat peminat aku seperti ad3ck dan penyu semua…



Post ayu seorang pondan Atromen.. (tgk tu, ada ang pau dalam poket.. aku punya tau... termasuklah anak aku punya sekali..)



Aku dinasihati oleh titicaca kerana selalu mem'fire' rasakser tanpa belas ehsan.
Kdg2 sambil aku makan nasik, aku fire rasakser yg sedang bermain2 di tepi pantai yang indah.
Titicaca ckp, nak fire rasakser kena ada etika yg perlu dipatuhi.. maklumlah aku... darah muda..



Dah buat salah... kena la mintak maaf (style BONAMA belajar dari ad3ck)
akak oo.. kena la hormat..



Otai (Abang sulung aku) dengan gaya seorang rocker (Slash- exGuns and Roses)
macam badut pun ada gak
... hehehehe..



Ni la anak aku. Muhammad Hafizuddin. Yang kat belakang tu, anak2 Otai..
Cute mcm aku kan??



adios amigos~

...

26 comments:

Jard The Great said...

klakar la korang berdua (wife n hubby) patut la jd pasangan ideal.. hehe

Jard The Great said...

apsal nak blur kan muka??? adedeh..

ad3ck said...

wah da tumbuh rambut laa ko. eh silap anak ko. ahahaha.

jelas lagi nyata ko lah BONAMA yang sebenar. ape yang ko dapat bile salam cenggitu? ahahaha

debikdebuk said...

jard:
yang berdua tu gambar aku n titicaca la jard.
aku ni pemalu orgnya jard.. bersopan santun, berbudipekerti mulia.

ad3ck:
dapat la duit raya... hahahaha... ala ad3ck: aku ada guru yang bagus bab BONAMA ni. Jangan la menafikan pulak..

Mr PenyuBiru said...

hahaa.. klakar lah jard punyer komen. baru ku tau ko & titicaca adalah husband & wife.hahaha...


ooo..ko pondan yg ayu ek.hehe

biskutrajin said...

opis mate aku dh pelik tgk aku gelak sensorg beria bagai dpn lappy...pasal entree ko la neh..hahha

su said...

lynn yg ayu lagik comel tuh...musti ingattt!

haha!Azmi...kenallllllllllll mau x kenal si Azmi tuh! hahaha!tp si debik ni bukan Azmi la kan? byk kenangan oooo!rase2nye Azmi da kawen tp xtau lak ngan sape..hihi...

bgtau la kat Lynn...dia ade simpan no contact member2 lama x? skrg ni tgh dok carik member2 lame ni...huhu..rindu kat Lynn jugak!

dulu su ade sket kes cinta monyet dgn budak PIPS tuh..lalala...duluuuu!hahaha!

(ishhh mcm karangan pulak dah!hehe!)

Ayaq masak said...

hahahaha aku suka pose bonama ko..

debikdebuk said...

penyu:
Jgn gelakkan jard, dia belum mumayyiz lagi...

biskut:
cover la skit. Kang kena buang kerja kang.. hahahah..

su:
Wife aku mmg comel hahahahaha... Tak tau lak ko becinta dengan monyet dulu masa kat maktab. Cari la manusia k sebagai teman hidup.

dan sah sah aku bukan si Azmi tu.. hehehehe..

ayaq:
aku belajar dari yg arif.. (ad3ck)

Masy said...

aku rasa stail BONAMA tu ko kene prektis byk kali.. cam x brape menjadik. dont worry, prektis make perfect.

tak gitu, abu? :D

edyan7 said...

hehe... selamat hari raya... dasyat sungguh aksesori hari raya ko n titicaca ni.. anak aku tengok... tergelak-gelak!...

anak ko kiut lah... cam bini ko...

debikdebuk said...

masy:
alaa.. aku baru pertama kali buat.. nanti kalau dah biasa, barulah sempuna.. Cikgu aku tu, bukan nak turunkan semua ilmu dia kat aku...

edyan7:
alhamdulillah.. mujur la dia ikut mcm mak dia...

achik said...

hahaha.. aku setuju ngan masy.. x cukup BONAMA la cara ko salam tu.. prektis lagi!!! ;p

Jard The Great said...

"mumayyiz" --> apakah maksud mumayyiz tu??? =p

Jard The Great said...

uits.. aku pong baru tahu titicaca wife ko.. haha

Titicaca said...

waaa...laki aku nampak kurus la hehehe..
aku setuju laa..ko mmg kena praktis nlagi salam BONAMA tu hahhaa..
psst.. Debik, meh kita popok jard...tapi kalao ko dah takde belas kasihan..ko fire jer..err..aku benarkan..

Jard The Great said...

amboi titicaca!! hahahah.. now i know.. titicaca bole thn gak sense of humor dier.. mcm debik jugak.. waaa! such a lovely couple (cuba la tembak kalo berani!) hehe

Mak Su said...

tak blur katanya, iyolah tu, at least aku tunjuk jugak mata aku.

debikdebuk said...

achik:
aku akan berlatih bersungguh2 !!!

jard:
mumayyiz tu mcm ko la masa umur setahun dua dulu...

jard:
titicaca tu akak aku lah!!! aku fire kang.. tapi kena report kat akak aku dulu.. taku langgar etika...

titicaca:
aku dah super impose gambar laki ko tu. Pasal tu laa... BONAMA tu, aku akan berlatih bersungguh2 lepas nih!!! Aku dah hantar santau angin je kat dia..

jard:
ko tunggu la santau angin aku.. Dua kali jumaat je lagi ko...

mak su:
kan tak blur gambar kepala aku n anak aku tuh!!! apa lagi yg tak puas hati nih??? arghhh... fire.. fire.. fire...!!!

Mr PenyuBiru said...

ade 2 bende baru ku perasan.
1. fesyen rambut ko & anak ko, ala² prison break la tu kunun, sorang Sucre,sorang Bellick (ko la).haha..

2. ko makin bertambah sihat la. bulan pose yg lepas ko pose tak? ehehe..

debikdebuk said...

penyu:
aku lincoln barrow... real life scofield tu gay la..

a'ah.. mmg bertambah sehat aku ni.. alhamdulillah..

zino said...

dua beradik ni memang ngam habis.. hehe

debikdebuk said...

zino:
alhamdulillah...

Mak Su said...

seb bek aku dah prepare, pakai set uniform kalis fire... wakakakakaka (gelak evillish)

debikdebuk said...

mak su:
hiyah.. hiyahhh... aku fire kepala lutut ko... sbb ko tak letak benada kalis api kat situ..

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

hadoiii..apala korang berdua berposing gila2
wat watashi senak pewot je gelak pepagi