Friday, October 31, 2008

Cuti2 Malaysia Part 1

...



Aku tau.. korang rindukan aku.. aku ada... cuma balik kampung n takde masa nak mengupdate kerana sibuk dengan majlis doa selamat mertua aku yang akan ke Mekah November ni. InsyaAllah...




Berikut adalah aktiviti aku n family semasa di kampung:


Main2 dengan ikan...


Anak aku yang suka sangat bila time bagi ikan makan.



Kolam ikan koi Pak Mertua aku...





Ada ikan koi dan err..aku pun tak tau nama ikan2 ni.. hehehehe..





Teknik yang betul untuk membaling makanan ikan...





"Ayah.. fish.. don't fight.. eat...", itu la yang anak aku cakap berulang ulang ulang ulang ulang kali.. Penat dah aku melayan...




Memancing....


Ini hasil tangkapan aku. Ini betul2.. bukan cobaan!!!
Aku heran tul dengan kamera ni.. lens tu kena repair la...





Aku terpaksa la 'menyarungkan' stokin utk letakkan gambar aku dalam blog ni. Stokin selangor tu.. biar kotor skit.. hihihihi...







Anak aku pun dapat gak ikan lampam.. hebat kan? hehehehe...





Macam Tuan Director Ahmad Nisfu...





Ni la kawasan mancing kawan Pak Mertua aku yang punya. Best woo...




Dinner Sama2

Ni pulak adalah aktiviti aku n family sebelum aku balik kampung... Ya... makan.. makan...



Belut. Bukan ular k. Mula2 aku gi restoran ni takut gak nak test. tapi, bila dah test, sedap la pulokk.. Nak try kena la gi kat Ipoh Perak.. Restoran Nasi Lemak dan Ayam Kampong...





Ayam kampong, antara menu best kat sini..





Ini la belut yang dijadikan sup. Best ooo.. hubby titicaca pun penah makan dgn aku kat restoran ni. Titi? ermm..dia tak berani makanan fear factor nih..


ok la, nanti aku sambung...



adios amigos~

...

45 comments:

ad3ck said...

patutlaa menyepiiiiiiii je. ehehe belut neh dapat meningkatkan 'tenaga' kan? macam laa ku tak tau ehehehehe.

Titicaca said...

suka gambar apish kepish dgn ikan tu..macam real je dia tangkap hahaha..buleh frame tu..

err..apsal ad3ck tu lain macam je dialog dia sekarang....aku rasa sikit lagi dia kena gi kursus n bagi kad wangi laaa..

ad3ck said...

dah sampai masa latuh ahahaha.

oi titicaca, nak email ko. dia neh susah betul nak contact. esek menghilaaaaaaaaaaaaang je.

Titicaca said...

adeck, ko nak email aku untuk bagi hadiah ke nak bagi kad wangi? hahaha..errr..ko bagi email ko la nanti aku bagi email aku leh?

ad3ck said...

eeeeee. mengada-ngada lah de neh. email ku mmmisa83@yahoo.com. habislah lepas neh penuh inbox ku dapat email dari peminat2 ahahaha.

debikdebuk said...

Oii... korang ingat ni chatbox ke?

debikdebuk said...

ad3ck:
aku makan bukan sebab nak 'tenaga' la... hehehehe.. ko ni... komen ke arah menuju nasik minyak la..

titicaca:
ad3ck tu nak bagi hadiah rasanya. tu yg nak emel tu kot... nak mintak alamat...

ad3ck said...

Hah da dapat pong email ko. Debik ko da baca email belom??

Titicaca said...

chit chat..kit kat..

adeck punya email ada top commentator punya jugak kot hahhahaha..

debikdebuk said...

ad3ck:
nak bukak la nih..

titicaca:
hehehehe.. misteri la ad3ck nih..

Titicaca said...

misteri mimpi syakila...eh..adeck..

ad3ck said...

ehehe da tau nama penuh titi. nnt ku war-warkan kat semua ye :D

Titicaca said...

ada harapan aku jadik top alligator nih...haha

ad3ck said...

Friday Chat ehehehe

ad3ck said...

ku pong penuh harapan jadi top BUAYA??

Titicaca said...

woohoooo wooohooo..ku dapat hadiah...woo hooo seploh juta tu...

Titicaca said...

adeck..adeck...belut = 'tenaga kuat'=BUAYA? HAHAHA..sah2 la aku top alligator nih..

debikdebuk said...

ad3ck:
nama titi tu lebih kurang dgn nama aku la...


titicaca:
leh la belanja..

achik said...

mak aih.. belut ke.. mula2 tgk cam cacing.. terkujat aku ko kata makan2.. fear factor tul tu.. ;p

oit ad3ck, nak bagi kad wangi jgn lupa aku.. ;)

debikdebuk said...

achik:
dah jadi lauk aku leh la makan.. kalau kena siang ikan tu, ntah la...

ad3ck said...

ha'ah titi mmg ye (merujuk email yg ko reply). ku nak bagi loteri 87 juta. ahahahhaha.

ad3ck said...

bagi email yahoo ko lah.

ad3ck said...

guys da ngantuk ar. ku pi terbongkang dulu. selamat malam. titi jgn lupa bg! tidak kansel hadiah eheehehe.

Mr PenyuBiru said...

huh?? aku rasa post ni baru je hapdet, dah ade 23 komen. hebat! hebat! betul² rindu ad3ck kat ko ek. hahaha

Mr PenyuBiru said...

mana gambar MIL ko? aku pun nak kenal gak. (walaupun aku takde saman lagik, tapi kena kenal dari skrang.pe pehal senang.hehe..)

zonaku said...

sakan tul chatbox nie...

mancing = boringnya... x try kat laut ke?

belut??? ingatkan cacing td...
goli nengoknya... belut goreng/salai penah makan???

su said...

belut!

adeh...cukup meremang bulu romaku! huhu...

su said...

meriah tul "chatbox" kat sini ek...

hahahaa!

su said...

lensa camera tuh mmg bijak sebenornye....hikhik!

Jard The Great said...

argghhh! Ko dh balik!

zino said...

dapat sekor je ikan.. hehe

LED said...

camner lak nak siang belut tu?ke main campak jek dlm kuali?

debikdebuk said...

ad3ck:
tido la ad3ck...

penyu:
rindu giler la tu.. hahahaha.. ko bayar je la saman tuh...

zona:
aku mana reti sgt mancing ni. tu pun puas mertua aku ajar. Belut salai? tak pernah lagi rasanya..

su:
bijakkk.. mmg bijak... hehehehe..


jard:
ko pun rindu aku gak yer...

zino:
banyak sbnarnya.. satu bekas polisterin tu. Tapi ikan lampam dgn talapia je la dalam lombong tu..

led:
aku tak pernah tgk mcm mana diorg siang ikan belut tu. Lagipun aku rasa mcm xnak tgk laaa..

Jard The Great said...

ARGGHHH!!!!!

debikdebuk said...

jard:
naper...naper? apa yang berlaku???

su said...

jard? jard ok ker? huhu

diorg mmg cenggitu..sabor bebyk yer! huhuhu...


(pujuk balik jard weii..hehe)

debikdebuk said...

su:
ok la.. aku pujuk.. ala la la la jard... bushuk bushuk... nak kena siku eh, nak aiskrem?

13may said...

best la :)

Tie said...

Bestnya gi ngail...byk ke dpt ikan tu..Tgk sup belut memang nampak sedap tapi kak tie tak pernah mkn. Selalu hubby bawak balik, dia mkn dgn anak2 je..kak tie belum sampai seru lagi nak rasa...hi hi..

debikdebuk said...

13may:
mmg best...

tie:
ko ni mcm org nak kawen lak smp tggu seru...

Jard The Great said...

err...nak aiskrim!

eh, lupa plak..

arrrggghhh!!! -->to kak su.. takde pape.. sajer nih.. hehe..

Masy said...

mak aih byknye komen. aku saje je nak memperbanyakkan komen hahaha

Anonymous said...

Decry Our Disheartened Prices at www.Pharmashack.com, The Unequalled [b][url=http://www.pharmashack.com]Online Drugstore [/url][/b] To [url=http://www.pharmashack.com]Buy Viagra[/url] Online ! You Can also Age to Endless Deals When You [url=http://www.pharmashack.com/en/item/cialis.html]Buy Cialis[/url] and When You You [url=http://www.pharmashack.com/en/item/levitra.html]Buy Levitra[/url] Online. We Also Make a Unconstrained Generic [url=http://www.pharmashack.com/en/item/phentermine.html]Phentermine[/url] In move of Your Intake ! We Zigzag brave spread up Wide dram marque [url=http://www.pharmashack.com/en/item/viagra.html]Viagra[/url] and Also [url=http://www.pharmashack.com/en/item/generic_viagra.html]Generic Viagra[/url] !

Anonymous said...

I read this forum since 2 weeks and now i have decided to register to share with you my ideas. [url=http://inglourious-seo.com]:)[/url]

Anonymous said...

You could easily be making money online in the undercover world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat forums[/URL], It's not a big surprise if you haven’t heard of it before. Blackhat marketing uses alternative or misunderstood ways to build an income online.