Thursday, December 11, 2008

Girlfriend

...


Untuk orang yang tak kawen lagi...

Cuba tgk, mana tau ada kena mengena dengan korang. Sikap girlfriend yang sampai sekarang tak dapat nak faham.



* Dia beli kasut baru hampir setiap bulan dia cakap sebab dia nak sentiasa up to date, tapi kalau saya beli kasut baru pasal kasut lama saya dah koyak dia cakap saya nak mengorat awek lain.

* Kalau dia puji Tom Cruise tu hendsome dia cakap sebab dia memang peminat setia, tapi kalau saya puji Siti Nurhaliza tu cantik dia cakap saya suka membanding-bandingkan dia dengan perempuan lain.

* Kalau dia tak telefon saya seminggu dia cakap itu tak bermakna dia tak rindu saya, tapi kalau saya tak telefon dia selang dua hari dia cakap saya dah curang.

* Kalau dia senyum kat lelaki lain dia cakap dia memang seorang yang murah dengan senyuman, tapi kalau saya senyum dekat perempuan lain dia cakap saya nak mengorat ler tu.

* Kalau dia lewat dia cakap sebab jalan jem, tapi kalau saya lewat dia cakap mesti saya nak beri alasan jalan jem.

* Dia selalu cakap dalam sesuatu hubungan mesti ada "give and take" tapi kalau sesekali saya suruh dia bayar lunch,dinner atau tiket wayang mesti dia cakap saya ni tak gentleman, last-last saya jugak yang kena bayar.

* Kalau dia diam memanjang, dia cakap dia tak ada mood dan tak tahu apa nak cakap, tapi kalau saya diam memanjang dia cakap mesti saya tengah teringatkan perempuan lain.




Komen aku: Nasib baik ler kalau girlfriend tu lawa, kalau tak, dah lama kena tinggalkan. Hahahahaha...


adios amigos~

...



9 comments:

Jard The Great said...

erkk...

Mr PenyuBiru said...

ko ambik girlfriend mana ni? carik je la yg lain.abis citer.hehe

debikdebuk said...

jard:
tu macam bunyi lembu kena sembelih masa kurban.. bunyi je la.. bukan orangnya.. hehehehe...

penyu:
ni girlfriend aku yang ke-7 dulu. yang ke-12 dah jadi bini aku sekarang.

Boo-lah said...

ngah2 leceh betul gelpren cenni.. kalau tak semua sifat canni ade.. mesti ade sikit gakkan..!

Jard The Great said...

haha... aku tak pernah jadi girlfren org..so entri nih takde kena-mengena dgn aku..

=p

paiseh said...

huish.. macam2 citer..!

topsecret said...

hahah! agk2 komen aku ni kene cmpk dlm longkang x??

aim-a said...

semua yg ko bg tu betul...dan nasib baik aku lawa....hahahahhaha :p

zonaku said...

aku x buat.. tp dia tetap tinggalkan aku sebab aku independant....
katanya aku x perlukan dia untuk survive....
aku leh buat sumernya sendirian..

hampeh kan lelaki...