Wednesday, July 09, 2008

Part 2

.....


Latihan Industri Part 2


Kawan aku kerja di bahagian F n B (bahagian coffee house la ni). Ada Pak Arab berjubah ni datang nak order makanan.. Maka terjadi la perbualan berikuttt...


Kawan: Morning sir, can i help u?

Arab: Is this Halal? (sambil tunjuk gambar makanan kat menu tu)

Kawan: Yes sir, would you like to order sir?

Arab: Ermmm... is this Halal? (gambo makanan lain lak)

Kawan: Yes sir..

Arab: How about this one? Is it Halal? (tunjuk kat gambo lain lak)

Kawan: Of course it is Halal sir, here we don't serve any pork. Don't worry sir.

Arab: Ermmm ok... can you give me this (sambil tunjuk kat gambo makanan tu) and one beer please.. Do you have Heineken here?

Kawan: (terkedu....)





adios amigos...


...

8 comments:

Mak Su said...

kenapa macam tu pulak... ek? oh... adakerh dia hengat itu air, suci lagi mensucikan... wow!!

Masy said...

heineken kat tmpt dia halal kot hoh?

Mr penyubiru said...

air tu tuk kawan dia kut.dia makan jer,kawan dia minum.bersangka baik.hehe..

debikdebuk said...

maksu:
otak dah tak betul gitu laa..

masy:
heineken tanpa alkohol kot..

penyu:
ok la, ok la, aku bersangka baik...

kakLuna said...

kaedahnya dia nak cari makanan yg ada tagged 'DIJAMIN HARAM JAD*H' kah kah kah

mazudi said...

hahah...
perangai pak arab ni memang tak leh nak expect apa apa eek.

ad3ck said...

pak arab ke yahudi mabok? lol.

TedungS said...

welkam bek bro, tahniah la dah abis cse.

pak arab.. heheheh biasala (tp tk baik generalise diorang tu)