Monday, July 07, 2008

I'm Back...!!!

.....

Latihan Industri Part 1.



A'kum... akhirnya aku berjaya menamatkan latihan industri (L.I) di sebuah resort kat J.B. Nama resort tu, Pulai Springs Resort. Aku bertugas sebagai Sports Coordinator kat Sports Centre. Kalau ikutkan hati, mmg aku tak nak buat L.I kat sini tp sb yg ni yg paling dekat dengan rumah aku.



Aku kena kerja shift dan banyak la kejutan budaya sejak aku keje sini, termasuklah malayu minum beer, perempuan hisap rokok open je tanpa rasa malu (mungkin bagi korang dah biasa tengok)
Kat sports centre tu ada gym, spa, sauna, steam, ping pong, tennis, squash dan kolam renang. Tetapi semua ni khas untuk members dan hotel guest sahaja. Tak bukak pada public.


Ramai la jugak orang asing datang seperti dari jepun, arab, australia dan korea. Sejak aku keje sini, minah2 korea ni kalau guna kolam renang, selalunya laa... dia akan main bukak baju suka2 hati dia je atau dalam bahasa kasarnya, suka berbogel bila nak tukar baju. Kalau G.M (General Manager) kitorang lalu, selalunya kitorang akan dipanggil untuk menegur minah2 korea ni supaya salin baju kat changing room kat situ. Aku?? Malas aku nak tegur2, biar je la... pandai2 la diorang. hehehhehehe.....





bersambung....





adios amigos...

6 comments:

weAr said...

keke..
da budaya dorang bogel..

-menggelikann!!

debikdebuk said...

geli ke wear?... err... aku ok jer... hahahahhah

ad3ck said...

entah2 ko pong bogel sekali. ahahahaaha

Masy said...

membudayakan bogel laa pulak ahahahaha!!

Mr PenyuBiru said...

hmm..aku selalu dengar kat citer-citer cam gini.tapi cam biasa ar,aku tak percaya selagi xde bukti.hehe..

debikdebuk said...

ad3ck:
kalau aku join, muntah hijau la diorang semua...

masy:
budaya baru kat Malaysia nanti kot...

penyu:
hahahahha... ko nak gambar ker...???