Monday, September 17, 2007

9 Sept 2007 baru ni...


Recently I met up with my Senior Ultraman in Tokyo, Japan, the city he has saved many times over from evil, destructive monsters. We met at an intersection downtown, bought drinks from a vending machine and sat on the kerb for this interview.

Me: Konichiwa, Ultraman-san!

Ultraman: Apa khabar, Atro-san!

Me: Wow! Ultraman Senior reti cakap bahasa?
Ultraman: Mesti lah, beb! Gua ada ramai peminat di seluruh dunia. Gua kena lah belajar macam-macam bahasa.

Me: Cool! So, what you been up to, dude?
Ultraman: A bit tired. Fought a monster last night in Fukushima prefecture. We fought until we reached the seaside in Hamadori. A lot of people died.

Me: The monster killed so many?

Ultraman: Actually, gua terjatuh and terhimpit diorang.

Me: Er, I see. Banyak lagi ke monster kat dunia ni?
Ultraman: Ada lah. Tapi diorang dah malas nak lawan. Dah ada agent and publicist. Merchandising rights. Suma lawan nak dapat market share je. Boring lah, beb!

Me: I see. So camne brader-brader lu? Ultraman Tiga, Ultraman Taro .. ?
Ultraman: They all OK. Tiga dah bersara. Sekarang dia bukak restoran sushi kat Shinjuku. Bini dia baru beranak.

Me: Wow!
Ultraman: Yeah. Bini dia makhluk Bumi. So at first, family gua bantah, sebab we all boleh kahwin ngan orang Planet Ultra je. But thank the Ultra-Gods, my father, Ultraman yang bertanduk tu, finally gave his blessings. Cucu dia tu bertanduk jugak, so happy lah dia.

Me: What about Taro?
Ultraman: Taro tengah buat multi-level marketing ju! al ubat untuk kuatkan tenaga batin.

Me: Eh, naper Ultraman suma tak nak jadi superhero lagi?
Ultraman: Tu lah. Nowadays terlalu ramai superhero. Gaban lah, P
ower Ranger lah, ni lah, tu la. Yang paling teruk si Baja Hitam tu lah. Lawan cam pondan tapi marketing power dia kuat. Sebab tu boleh jadi popular. I always say, never trust superhero yang bawak motosikal, superhero yang pakai topeng pelik-pelik. We all Ultramen don't need all that cosmetic shit.

Me: Wow, marahnya Ultraman.

Ultraman: Siapa tak marah? Bagero! Superhero ciplak ni suma tak original lah. And they all no integrity or morals. Last week, I dengar Gaban kena ta! ngkap ngan gadis bawah umur. You see?

Me: Man, that is sad.
Ultraman: Tu lah. That's why kalau tak Ultra, memang tak world lah.

Me: Wuhu! Lu peminat Mawi ke?
Ultraman: Adalah sikit-sikit.

Me: So, Ultraman, what'syour future plan? You going to give up being a superhero too?
Ultraman: No way. I love my job too much. But my girlfriend complains that I work such long hours. And when I come home at night, I'm always tired and my c! hest light is always beeping.

Me: Woooo! Sounds like you might need some of that ubat from your brader Taro.
Ultraman: Good idea! I better give him a call tonight.

At this point, Ultraman receives a distress call from Yokohama, where a monster is attacking the train station. So off he went, into the blue yonder, to fight yet another worthy adversary. World!




Gambar sambutan birthday Titicaca baru2 ini...buat kat planet Zargus... aku tak dapat datang sebab buat MLM... hahahah....

22 comments:

azrul angkasawan said...

haha, ini kelakar! dan bermesej! pernah baca lagi satu perbualan ngan ultraman kat blog lain tp dah tak ingat katne..

umi ameer said...

u r so creative...

achik said...

ramai gak ek yg datang.. aku rasa mesti diorang takut kalau tak datang nanti korang fire.. haha.. ;p

debikdebuk said...

azrul:
syyyy..jgn bising2 dgn pertubuhan haram ni....

umi:
atromen mmg selalu kreatif, inovatif dan kadangkala sensitif...

achik:
kalau tak datang, hangus la rumah tu...

ad3ck said...

maksud tersirat yang aku nampak kat entri neh ialah: ko peminat no 1 Mawi ahaha.

Masy said...

apsal x ajak dia terawih?

debikdebuk said...

ad3ck:
Diam2 dah laaa...

masy:
Dia imam kat planet zargus..

ween said...

*dimanakah aku semasa berlangsungnya sambutan ini*

ah kim said...

Salam.

Hahaha! Tatau mau ciakap apa ho?

KAMARSURIA said...

zaman ni pon ada ultraman lagik ghupanyer...

13may said...

hehhe....aku tergelak gelak baca :D

Mak Su said...

aaa... eerr, tolong mintakkan dia sain otograpf kiter boleh tak? kita dari tecit-tecit memang minat gilers ler kat dier.. kat mawi pun kiter ada ler ala-ala minat-minat skit.. hihihi

nUr@dDeEn said...

Pergh! Bila nak buat gathering lagi ngan otromen2 nih? Aku nak join leh dak? Ada lagi dak otromen yg bujang dan kaya raya dan kuat macam jebat hak hak hak hak hak..!!

debikdebuk said...

ween:
ko masa tu tido rasanya...

ah kim:
takyah cakap lagi baik hooo...

kamarsuria:
ada, low profile....

13may:
jangan terkentut...batal wuduk...

maksu:
ada charge RM250 sekarang...

nur@ddeen:
nak join kena charge rm250 per ahli per tahun...

Titicaca said...

aku terharu dgn kehadiran hadirin atromen semua..huwaaaaaaaa...

Sir Amo Re said...

mana satu ko wahai atromen debik??
xde yang nampak macam ko pon.. sume atromen slim nih.. atau atromen debik berpuasa sampai begitu sekali jadinya?? hehe..

flush said...

1st time kat sini.. hahaha.. lawak la entry ko ni.. bulan2 puasa ni monster ada lg ke..

ah kim said...

Bang Debik.

Tamau kasi hapdet ho? Kasi celita lain lo! Hihihi..

lindosh said...

btol ke raksaksa menangis?

Mr PenyuBiru said...

bawak2 la pergi terrawih pulak. ajak resakse tu skali.

kakLuna said...

raksasa yg dlm citer TV3 tu agak2 masuk kategori di'fire'kan tak?

F-Tia said...

haha
teringat masa lampau..
me n my 2 org lil bro dok ngumpul komik bersiri Ultraman.ala-ala dragon ballz & dragon quest tuh.( tak salah, by Kurihara Jin & Sagawa Ryu : betulkah aku eja tuh? )
Penah baca?
ada ultraman Jason, Tyson. ade watak jahat nama Sidek, etc etc.
:)

-d0ne-