Sunday, February 25, 2007

Kena TAG la pulakkkk....

Kejadian ini berlaku ketika aku sedang berlepak2 dan bersantai2 dengan putera mahkota aku. Bukak je blog kabommm.... aku pun di TAG oleh beberapa makhluk seperti si penyu tu. Aku pun terpaksa la melayannn... 6 benda yang pelik tapi benar tentang debik ialah...

  1. Aku ni susah nak ingat jalan. Masa zaman ber'couple' dulu, makwe aku yang ambik dan hantar aku. Sebab aku takut sesat/salah jalan kat KL tuh. Pernah salah jalan sekali,tersesat terus fobia... sesat is a fear factor for me.
  2. Setiap kali aku makan (tak kira makan apa pun) mesti aku akan berpeluh. Walaupun kat restoran ber'aircond' sekalipun.
  3. Abah aku, pakcik-pakcik aku, abang-abang aku dan lebih 90% kawan-kawan aku merupakan perokok tegar tetapi aku tak penah pun merokok.
  4. Setiap tempat yang aku belajar (sekolah-sekolah dan maktab) mesti aku pernah mencatat rekod bergaduh. Tapi sejak bekerja ni dah tak gaduh dah!!!! Gaduh dengan rasakse jer..
  5. Suka baca dan tonton sebarang benda yang bersiri secara 'rally' seperti komik dan tv series. (aku ada full set komik doraemon, dragon ball, CSI Miami, Monk, dan banyak lagi la)
  6. Aku alergi dengan tebuan dan lebah. Seumur hidup aku dah lebih 7 kali aku disengat tanpa rasa bersalah oleh binatang tersebut. Aku akan demam,badan jadi gatal dan disuntik kebanyakannya di punggung aku.
Bagi aku macam pelik la semua ni...

6 manusia pelik yang aku pilih secara random. (kalau dah buat tu takyah la buat dah)

  • titicaca
  • ayaq masaq
  • lizaleen
  • ad3ck
  • zino

Rules & Regulations:
Each player of this game starts out by giving 6 weird things about themselves. People who get tagged need to write in a blog of their own 6 weird things as well as state the rules clearly. In the end, you need to choose 6 people to be tagged and list their names. After you do that, leave them each a comment letting them know you tagged them and to read your blog!

17 comments:

Mr PenyuBiru said...

haha..wei! pinjam vcd Monk! aku pun minat gak citer tu.adakah aku pelik? hehe..

tedungS said...

7 kali kena sengat ngan lebah? kira ko ni dah jadi spedaman la ni

debikdebuk said...

penyu:
Pinjam? Buleh...buleh... Aku ada sampai season 4 jer. Season 5 tak kuar lagi.

tedungs:
titicaca dulu ckap kat aku 'hornetman'...

zino said...

laa kena tag lagi... rasanya dah kali ke 3 kena tag ni.. entah bila tergerak hati nak menulis benda2 tu..

nanti le fikir2 dulu hehe

nUr@dDeEn said...

Aiyaya, memang tak rasa bersalah pun si lebah itu.

blackpurple said...

Ha ha ha. Macam-macam kau ni.
Kaki gaduh dulu rupanya.

ayaq said...

Aku kena tag lagi. CHeh. Harammmm aku nak buat. Hehehe,

13may said...

huh! penat kena sengat ngan tebuan...patut la kuat:))

kakLuna said...

aku baru tau otromen upa2nya berpeluh masa makan..

makan wasabi byk sgt kot?? ha ha ha

debikdebuk said...

zino:
ko buat bila dah sampai hidayah dalam hati ko k.

nur:
lebah kena 3 kali jer...tebuat ni yang dah lebih 4 kali...tensen tul...

blackpurple:
alaa..zaman dolu-dolu... ramai tak puas hati dengan aku (maybe sebab hensem)

ayaq:
mmm..ko pun sama la dengan si zino tu. Tunggu hidayah sampai.

13may:
agaknya tebuan tu ingat aku sedara dia kot..

david santos said...

Hello!
This work is very good.
Thnk you

debikdebuk said...

david:
hello....hello.... helllooooooooo....

areyoung said...

Lebih 7 kali disengat tebuan? Suka main semak ke ni?!

razlizahazleen said...

aaaaaaaaaaa....kena tagggg....aaaa...next entry yer..hehe

debikdebuk said...

areyoung:
kat dalam rumah pun kena sengat. Aku pun tak tau nape tebuan suka sangat aku.

lizaleen:
kena tag apanyer pulokkk...????

ontahsapo said...

aku tak pernah kena sengat lebah...

Anonymous said...

Yah, si maling berulah lagi, di awal pembuatan website ini Saya pernah bilang si Maling pasti akan bikin masalah lagi, dan itu terbukti.
Berikut ini adalah daftar artefak budaya Indonesia yang diduga dicuri, dipatenkan, diklaim, dan atau dieksploitasi secara komersial oleh korporasi asing, oknum warga negara asing, ataupun negara lain:

1. Batik dari Jawa oleh Adidas
2. Naskah Kuno dari Riau oleh Pemerintah Malaysia
3. Naskah Kuno dari Sumatera Barat oleh Pemerintah Malaysia
4. Naskah Kuno dari Sulawesi Selatan oleh Pemerintah Malaysia
5. Naskah Kuno dari Sulawesi Tenggara oleh Pemerintah Malaysia
6. Rendang dari Sumatera Barat oleh Oknum WN Malaysia
7. Sambal Bajak dari Jawa Tengah oleh Oknum WN Belanda
8. Sambal Petai dari Riau oleh Oknum WN Belanda
9. Sambal Nanas dari Riau oleh Oknum WN Belanda
10. Tempe dari Jawa oleh Beberapa Perusahaan Asing
11. Lagu Rasa Sayang Sayange dari Maluku oleh Pemerintah Malaysia
12. Tari Reog Ponorogo dari Jawa Timur oleh Pemerintah Malaysia
13. Lagu Soleram dari Riau oleh Pemerintah Malaysia
14. Lagu Injit-injit Semut dari Kalimantan Barat oleh Pemerintah Malaysia
15. Alat Musik Gamelan dari Jawa oleh Pemerintah Malaysia
16. Tari Kuda Lumping dari Jawa Timur oleh Pemerintah Malaysia
17. Tari Piring dari Sumatera Barat oleh Pemerintah Malaysia
18. Lagu Kakak Tua dari Maluku oleh Pemerintah Malaysia
19. Lagu Anak Kambing Saya dari Nusa Tenggara oleh Pemerintah Malaysia
20. Kursi Taman Dengan Ornamen Ukir Khas Jepara dari Jawa Tengah oleh Oknum WN Perancis
21. Pigura Dengan Ornamen Ukir Khas Jepara dari Jawa Tengah oleh Oknum WN Inggris
22. Motif Batik Parang dari Yogyakarta oleh Pemerintah Malaysia
23. Desain Kerajinan Perak Desak Suwarti dari Bali oleh Oknum WN Amerika
24. Produk Berbahan Rempah-rempah dan Tanaman Obat Asli Indonesia oleh Shiseido Co Ltd
25. Badik Tumbuk Lada oleh Pemerintah Malaysia
26. Kopi Gayo dari Aceh oleh perusahaan multinasional (MNC) Belanda
27. Kopi Toraja dari Sulawesi Selatan oleh perusahaan Jepang
28. Musik Indang Sungai Garinggiang dari Sumatera Barat oleh Malaysia
29. Kain Ulos oleh Malaysia
30. Alat Musik Angklung oleh Pemerintah Malaysia
31. Lagu Jali-Jali oleh Pemerintah Malaysia
32. Tari Pendet dari Bali oleh Pemerintah Malaysia, Malaysia Asuuu……., Pemerintah tindak dong…!!!! jangan jadi penonton….!!!