Friday, December 01, 2006

Cerita satu petang...




Bini aku dan adiknya pergi mencari makan petang sebab aku teringin nak makan pisang goreng. Then hala balik tu adik dia nak drive la kereta sebab bini aku nak pegang baby. Bini aku nampak satu gerai ni. Macam jual pisang goreng je lagaknya. Suruh la adiknya buat-buat lalu kat depan gerai tu slow-slow. Adiknya ni (baru dapat lesen) berhenti betul-betul depan gerai tu sampaikan dapat capai benda yang ada atas meja gerai tu. Rupanya orang tu berniaga ayam goreng. Terjadi la dialog seperti berikut:



Tauke: Ye adik nak beli ayam goreng? (siap pergi ke cermin kereta)


Bini aku: Beli dua. Paha satu, dada satu. Sos lebih ye.


Tauke tu pun ambik ayam. Bini aku bayar la.

Hala balik diorang ni gelak sakan sampai baby aku pun terpinga-pinga... Yang aku respeknye bini aku tu cover dengan selamba je buat konon-kononnya nak beli sangat ayam tu. Siap mintak sos lebih! Dan hari tu aku pun makan ayam la menggantikan pisang goreng tak lupa pada tauke tu pun untung jugak untuk hari tu...

p/s: macam mana aku nak diet??? (alasan aku memang kukuh kan?)

zzzzz.....

15 comments:

Titicaca said...

warrghhhhh...pandai cover...sib baik depa tak tolong gerengkan ayam tu sekali sbb dah dekat sangat..hahahha..
pandai la ko auta, konon nak pisang goreng...

Ayu said...

hahahaha entah2 ko mmg nak mkn ayam goreng kot hehehe sebab dah tau tu yg suh jalan perlahan2 tuh kannn kannn :P

Ayaq masak said...

haha terer dowh cover. :P

edyan7 said...

heheheh...nak cover satu... tapi sbb tauke tu siap gi kat cermin keta lagi...rasa bersalah tak pegi..hahahhaha...

boleh diet... jgn makan le ayam tu... udah lah alasan ko tu..hehehhe

p/s: sian anak ko terpinga-pinga...terbayang muka baby ko masa tu...

debikdebuk said...

titicaca;
betullll aku memang nak pisang gorengg.... aku tak tipuu...

ayu;
betullll aku memang nak pisang gorengg.... aku tak tipuu...

ayaq masak;
bini aku belajar dari suami dia...

edyan7;
dah bini aku belikan...kena la makan..kang dia terasa lak. tu la,susah org pompuan nih!!

Titicaca said...

lupa lak nak question..dah la bini ko pegi beli, anak pon ko suruh bini ko bawak pegi beli..dasat ko ni dasat..ni lah org lelaki...tak berperi.......(sila lengkapkan ayat)

razlizahazleen said...

ko kejamlaa..nak makan beli sendirilaa..kejam..kejam..

blackpurple said...

Rupanya ada guna gerai 'goreng ayam' ekk..ingatkan 'goreng pisang' jer ada gerai..

debikdebuk said...

titicaca;
itu la isteri mithali... macam ko... err...ntah la...

razliza;
isteri aku nak pahala... nanti kalau ko nak pahala,buat macam bini aku...

blackpurple;
jangan katakan 'goreng ayam', 'goreng buah berangan' pun dah ada...

ween said...

akkakkakkkaa, ngaku jelah nak makan ayam, pastu salahkan bini pulak!!!

(ween mewakili bini2 yang marah)

debikdebuk said...

ween;
ye la ye la.... aku nak makan ayam... Puas hati????

zino said...

pandai coverline tu...hehe.. nak bagus lagi kena berenti kat situ sekali lagi lain kali hehe

ad3ck said...

ayam bley cover, tapi perut ko tuh bley ker haha..

debikdebuk said...

zino;
hehehhe..nampak gayanya begitulah...

ad3ck;
ada gak la suerhero yang perut macam aku ni...contohnya beast, err... sapa lagi ek??

me! said...

sebaik, kalolah adik ipar ko tu berenti kat tepi gerai kapal camana deb?