Wednesday, January 23, 2008

macam2 citer...

............


"Macam-macam ada..." Itulah slogan yang menjadi trademark Astro. Kini, ramai orang melanggan Astro untuk mendapatkan siaran 24 jam yang kadang2 diulang2 beberapa kali. Ramai juga orang berhabis duit untuk melanggan Astro sbb, yang penting tak mahu dikatakan ketinggalan. Astro juga mengambil kesempatan dengan mengenakan pelbagai charge dan kita sebagai pengguna Astro nak tak nak, kena gak bayar.









Bila dah abis minyak... apa yang perlu kita buat. Kalau naik motor, kena la tolak kan? Minyak pulak makin mahal di pasaran. Oleh itu, ramai juga peniaga mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang. Pengguna juga yang terhimpit. Dgr cerita, minyak akan naik harga lagi. Ntah la. Tapi, mungkinkah harga minyak2 lain juga akan naik harga? Cthnya minyak senyonyong, minyak urut atau minyak angin cap kapak.







....




adios amigos

9 comments:

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

semua pihak turut merasakan kesannya..kecuali yg ada power dan berpoket tebal
kesian kita...

13may said...

errrr.....hang nak cerita apa ni sebenarnya???

hahha :D

debikdebuk said...

hana:
betul tu...

13may:
aku sebenarnya lebih fokus kat gambar tu....

nUr@dDeEn said...

Hoih! Tak tau ka bahaya dok buat lagu tuh. HeHeHe ...

Mak Su said...

astro naik harga pun aku layanzz gaks, minyak naik rega pun aku layanzzz gaks.... hmmm, sigh

fealize_eleanoer said...

bkn ke petrol dpt claim millage allowances?

x ku sangka kuda putih ku perlu ditolak jua...

hik hik !

Titicaca said...

setuju dgn mak su..huhuhu..padan muka aku..

artisticklytouch said...

mari kita saman abang trafik 2 orang tew....ha ha

ko jangan kutuk astro, nanti kazen aku marah, nanti dia bebel2, nanti dia charge ko mahal2. kalau ko ada astro, dia ada no tipon ko ha ha

ad3ck said...

eheheeh kat sini plak "Macam-macam citer" ;p ko pong same je macam si astro tuh ehehe