Sunday, July 22, 2007

FUTSAL





Ye, futsal...

Ia merupakan salah satu permainan yang amat digilai dewasa ini. Malah banyak pasukan2 di pusat pengajian tinggi dan di kampung2 telah diwujudkan. Begitu juga gelanggang permainan. Perbelanjaan untuk bermain futsal tidaklah memerlukan belanja yang besar. Aku pulak semakin suka dengan permainan ini. Lecturer aku pulak semakin rajin mempelawa aku bermain bersama-sama mereka yang lain. Tapi aku tidak akan join ke kelab futsal U** kerana aku tak larat. Aku bermain just untuk suka2 aje...


Oh ye...kenapa aku cerita tentang futsal kali ini??? Ia adalah kerana... Orang rumah aku pulak yang mendaftar sebagai ahli kelab futsal perempuan U**...


Dan next week...aku akan ke kedai sukan untuk mencari kasut futsal isteri aku... huhuhu...






*kenapa agaknya wife aku belajar tendang bola??? Risau jugak aku...

22 comments:

Masy said...

ala ko ni pantang ler org tu nk blaja sket, dah syak wasangka. support laa beb :p

13may said...

think positif dude!

hehhe...

debikdebuk said...

masy;
err...ok laa..

13may;
ko kan pandai mengkaji. try kaji nape pompuan suka pd yg laki suka buat...

aku said...

perempuan mmg patut bljr tendang menendang...self protection tuh..

wear said...

sehatt..

bang_gugar said...

salam,

aku nak join sekali boleh!..

bukan pasukan perempuan la..

yg lelaki!..

(",)

ad3ck said...

ala takpe la bini ko blajo. nanti senang nak tendang ko, eh silap2. nanti senang nak main bola ngan anak ko. hehehe.

debikdebuk said...

aku;
ye la tu. tp bagus la.

wear;
sehat dan koat.

bang;
pondan pun ada...

ad3ck;
kalau payah sgt, tendang ko je. hahaha...

blackpurple said...

Sebenarnya masa kami kecik-kecik tahun 80an dulu dah main futsal ni. Masa tu main di ruang tamu rumah atuk kami. Kaki kerusi kami jadikan pintu gol. Tak sangka sekarang jadi popular permainan itu.

ween said...

eh deb, beli kasut kat ako skali buleh???

Titicaca said...

ween: deb? hahahaha...debbie gibson ker? wakakaka...

Mak Su said...

penyokong kuat pasukan orang rumah ler ni....? assalamualaikum

umi ameer said...

hi.. first time singgah

kita suka sesangat futsal, mmg menyehatkan badan dan otak..
iyer, berilah sokongan kalo wife u nak beriadah jugak..

debikdebuk said...

blackpurple:
Oihh..ko la rupanya polopor sukan ni... Ko la penyebab...!!!

ween:
soh la laki ko beli. Asyik beli barang komputer je laki ko tuh..

titicaca:
itu nama manja la... ween tu saja la tu nak manjakan aku...

mak su:
W'salam...

Umi:
tak salah nak bersukan..tapi... why...why..whyyyy...????? Why Futsal????!!! Arghhh....

achik said...

ko je nak main futsal.. wife ko pun nak gak.. kasi can la.. ;p

zino said...

tak apa lah beriadah tu.... hehe

debikdebuk said...

achik:
But still.... why futsal???? why?????

zino:
But still.... why futsal???? why?????

STEFENO said...

Aku pun berminat gak tapi x tau mana nak join lagi pun jenuh la nak cari team member.

lindosh said...

jage2 ko.. kang dia terer menendangggg.. abis2 heheh

azzam bellamy said...

ko? tk nk join? hehek.

TedungS said...

tu maksudnye dia nak perut hemskem ko tu dikecikkan skit... kalau tk jadi mcm bola kena tendang hahah

kakLuna said...

wa bravo ar bini atromen main futsal..aku sokong :)