Wednesday, February 20, 2008

Power tak kena tempat...

....


Bos power?

Ni kisah satu org makhluk yg dilantik menggantikan bos asal sebuah kompani besar. Disebabkan masalah pekerja2 yg agak kurang motivasi dan selalu cuai + pemalas, bos baru ni decide nak ajar mereka sikit firstday dia kat kompani tu. So, sape2 yg dia nampak paling pemalas, dia akan pecat on the spot. Mmg malang tidak berbau, dia ternampak seorg pekerja yg sedang dok nyandar kat tepi dinding.

"Yg berbaju biru tu" dia menjerit. Jeritan kuat nyebabkan semua perkerja tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan.
"Bape gaji awak?" dia bertanya dgn nada yg agak keras
"Dalam RM800" pekerja tu menjawap

Bos tu menjawap, "Nah amik ni Rm800,BERAMBUS DARI SINI. KALU NAK MALAS2
PEGI TEMPAT LAIN" Pekerja tu amik duit tu, lalu terus blah camtu jek.
Bos tadi memandang kesemua pekerja2 nye, seperti mahu mereka paham, sape
malas, sure kene pecat!
Merasakan pekerja2 memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa puas.Sebelum
bos itu masuk semula ke dalam opis nye, dia bertanya kepada salah seorg pekerja disitu,"Mamat tadi tu kerja department mana?"

Jawap si pekerja,"Owh, dia tu dtg anto pizza, tak keje sini pun".



Moral: Kalau anda boss - jangan tunjuk power tak tentu pasal. Kalau anda penghantar pizza, rajin-rajin la lepak kat dinding boss yang suka tunjuk power.


...

adios amigos...

9 comments:

Mr PenyuBiru said...

haha..hidup power rangers! heh!

Masy said...

hahahahahhaah mesti mamat tu cuti seminggu nk enjoy!~

zino said...

haha.. mahal pizza yg dia hantar hari tu hehe

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

free free je dia dapat tips RM800

inna hayati said...

salam...
tukar cite2lha..jadik penghantar pizza..
*haha*

fealize_eleanoer said...

haksss haksss...

padan dgn muke nye !

Mak Su said...

power dan bengong datang serentak

ad3ck said...

orang cakap klu da rezeki tak ke mana ehehehe.

artisticklytouch said...

ha ha what the ...