Wednesday, April 25, 2007

Ciri-Ciri Netter Sejati


Dulu salah sorg bloger penah buat n3 macam ni la. Lain sikit jer..

Dari hasil soalselidik mengenai tanda-tanda seseorang itu merupakan netter sejati ialah:

1. Mas kawin yang anda minta di hari pernikahan adalah seperangkat komputer dan modem. Tunai !

2. Loceng di rumah anda tercatat "Click Here to continue"

3. Pintu bilik mandi anda tercatat "This site contains Adult Material, please verify your age"

4. Anda menanyakan apakah ada email baru untuk anda kepada Posmen yang datang.

5. Mimpi anda selalu berawal dengan http://www.

6. Anda menggunakan search engine untuk mencari anak anda yang sudah tiga hari tidak pulang ke rumah.

7. "Unable to locate your server !," kata anda ketika menerima salah panggilan.

8. Anak-anak anda diberi nama Salim.gov agar kelak dia jadi Pegawai Daerah; Noraini.org agar kelak jadi wanita aktif; dan Harun.edu agar kelak dia jadi mahasiswa sejati.

9. Suara dengkuran anda mirip dengan bunyi Handshake modem.

10. Anda susah menggerakan jari anda kerana anda sudah online selama 36 jam.

11. Anda menonton filem "The Net" .... 63 kali.

12. Ketika kereta anda menyondol kereta lain di simpang jalan, yang pertama anda cari adalah butang "UNDO".

13. Isteri anda meletakan rambut palsu di atas monitor anda untuk mengingatkan anda seperti apa ia kelihatan.

14. Anda memberi nama anak anda Eudora, Netscape dan Mirc. Dan kalau anda lebih demokratik anda akan memberi nama anak anda Linux.

15. Anda memperkenalkan diri sebagai : youremail@yourdomain.com

16. Anda membuat tatoo di badan anda (non-muslim boleh la) yang berbunyi "This body best viewed with Internet Explorer 5.5 or higher."

17. Anda akan mengakses http://www.xxx.com bila tengah bosan dengan pasangan anda.

18. Anda meninggalkan kaunter tiket kereta api dengan berkata "request time out !!!"

19. Ketika hidup anda mengalami kekecewaan, anda akan berasa sangat menyesal mengapa tubuh anda tidak dilengkapi dengan butang Ctrl-Alt-Del.

20. Anda yang membaca blog debik ni sampai habis. Aku ada exam laaa....!!!! Dah pegi!!..Pegi!!!

24 comments:

azzam bellamy said...

pastikan segala barang elektrik di bilik ko di 'off'kan sblum gi peksa..! jgn mmbazir elektrik..bahaya utk kesihatan. selamat menyambut kedatangan exam.

ko tau tk, dbik..emm..tk pe la..bila2 nt aku bgtau.

13may said...

ceh!

selamat exam!

debikdebuk said...

azzam:
tengkiu...aku abis exam 30 ni...

13may:
tengkiu...

ad3ck said...

21. Lepas setiap kali bace blog debik, anda akan shut down komputer!!

debikdebuk said...

ad3ck:
heheheheh....

achik said...

hahaha hampeh... nak 'pegi' la ni... ;p

gud luck exam..

lindosh said...

melampau okek!

tyrexia said...

nak kuar exam, "save" files dulu ye...

selamat....

TedungS said...

aku tk bosan ngan bini aku, tp skali sklai TER pg kat xxx tu gak heheh

Mr PenyuBiru said...

mengikut kamus internet page 23 kurungan 2 berbunyi "blog adalah catatan peribadi penulisnya yg diabadikan dlm internet"
hmm.. maknanya no 17 tu ko biasa buakt ekk.hehe..kantoi...

Ayaq masak said...

Aku punya paper habes 27 aribulan ni! HEHHEHEHEHE.

debikdebuk said...

achik:
hehehehhe...

lindosh:
debik terlampau

tyrexia:
aku tak save...note n toyol buang terusss...

tedungS:
tu maknanya ko ada masalah seksual... hahaha...

penyu:
err...err..mana ada..mana ada...

ayaq:
penatnya la jawab exam....

zino said...

pelik le benda yg kau kaji ni.. hehe

ruru said...

ye la..ye la..
aku pegi

areyoung said...

aku nak 'shut down' skrg

debikdebuk said...

zino:
Pelik tapi Benar

ruru:
jangan la ngajuk... aku main2 jer..

are-young:
kalau dah guna kompuetr tu, shut down la..jangan membazir...

pB said...

cam ner exam ...????

debikdebuk said...

pb: ada 2 paper lagi. Ahad n Isnin.. pastu aku buat parti liar kat rumah ni. Jemput mat2 dan minah2 rempit....


Astagfirullah....

hakim dirani said...

Ko tengah periksa pon sempat kemaskini blog. hebat! hebat!

debikdebuk said...

hakim:
errr....macam mana nak jawab ek...

kakLuna said...

bila aku malas nak tengok blog debik, aku pun menekan 'Esc' untuk return ke blog aku..

tapi aku lawat jugak blog ko sbb nak suh ko study! bukan jawab komen..

debikdebuk said...

kakluna:
study la ni..... Mana tau keluar soalan blogger...

azzam bellamy said...

salam..morning..dah hapdet..dah hapdet..

debikdebuk said...

azzam:
Ok...Roger and Out...